Maria Haugan
|

Hva slags type akvarellpapir bruker jeg når jeg maler?

Hva skal jeg male? Hva slags type akvarellpapir foretrekker jeg?

Hvis du skal male et portrett eller en hvilken som helst form som krever presisjon, er det lurt å bruke et papir med lite korn. Det kan være et fint eller middels korn. Skal du male et landskap hvor skygger og lys mørkt er viktig, bruker jeg en grov korn. Det lar meg også få interessante effekter.

Papir er et viktig element for å produsere vakkert arbeid. Hvis du skal bare øve anbefales et lavprispapir og ikke så bra, så du vil ikke være redd for å skade det og eksperimentere med det. Disse papirer pleier være en blanding av cellulose og bomull.

Eksperimenter med de forskjellige teksturer og kvaliteter med forskjellige prosentandeler av bomull til du finner den som passer best for dine behov.

Jeg liker spesielt teksturerte papir for landskap med 100 % bomull.

For jobber som krever skanning bruker jeg 100 % bomullsateng eller glatt papir, siden det ikke er noen skygger og ufullkommenheter i skanningen.

Som om dette ikke var nok, har vi papir i forskjellige presentasjoner:

  • Papirer presentert i form av blokk, limt på alle fire sider, andre bare på den ene siden, fjærblokker og løst papir.
  • Det er mange merker på markedet, men de mest anerkjente er:
  • Canson
  • Arches
  • Winsor and Newton
  • Fabriano blant annnen
  • Hvis du vil vite mer. Jeg har en del to av dette blogg innlegg følg med!

Similar Posts